De heer H. Wassenaar, voorzitter Stichting Welzijn Innovatiegroep Nederland:
"Ten behoeve van het project OP STAP MET OMA.NL zijn voorwaarden opgesteld. Daarnaast heeft MKB Rechtshulp ons in een juridische procedure bijgestaan. De werkzaamheden zijn vakkundig uitgevoerd en naar volle tevredenheid van het bestuur."

Juridisch support contracten

020 - 408 3370
info@mkbrechtshulp.nl
 • Contracten voor ondernemers: voorbeelden en advies

  Zie hieronder een lijst met voorbeeld contracten opgesteld door de advocaten van MKB Rechtshulp. U kunt deze bestellen en daarna zelf invullen. In Word dus makkelijk op te slaan en te hergebruiken.
  MKB Rechtshulp kan u ook assisteren bij het invullen van een voorbeeld contract.
 • Voorbeeld contracten in de praktijk

  Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts een derde van de ondernemers standaard met een contract werkt. Voorbeeld contracten zijn in dat geval populair om te gebruiken blijkt uit hetzelfde onderzoek. Deze worden van internet gehaald en dan aangepast. De uiteindelijke contracten blijken nog bijna nooit gecontroleerd te worden door een jurist. Hoewel het laten controleren nog beter zou zijn, juicht de Kamer van Koophandel het toenemende gebruik van contracten toe, zo blijkt uit het artikel.

  MKB Rechtshulp biedt een goed startpunt voor ondernemers die hun zaken goed op papier vast willen leggen. Op alle voor ondernemers relevante rechtsgebieden worden blanco voorbeeld contracten aangeboden. Deze modellen zijn zorgvuldig opgesteld door advocaten verbonden aan MKB Rechtshulp. Elk voorbeeld contract bevat duidelijke invulinstructies en ook uitleg inzake relevante knelpunten op grond van bijvoorbeeld de wet. Voor slechts Eur 25 ex BTW kan een voorbeeld contract gedownload worden en verschaft een ondernemer zich een aanmerkelijke beperking van risico's.

  Op internet zijn natuurlijk ook gratis voorbeelden te vinden, bijvoorbeeld al ingevulde contracten van bedrijven. Het risico daarvan is dat de achtergrond waarom voor bepaalde bewoordingen is gekozen onbekend is. Met een blanco voorbeeld contract kan de relatie op maat vastgelegd worden. Zeker met de uitleg bij eventuele lastige clausules wordt de strekking van het voorbeeld contract precies duidelijk en dat is wel zo nuttig voor de ondernemer die het gebruikt. Iedere zakelijke relatie is immers uniek en zal zijn eigen aandachtspunten hebben. De voorbeeld contracten van MKB Rechtshulp bieden alternatieven voor diverse scenario's. Deze zijn gebaseerd op de kennis van de MKB praktijk van MKB Rechtshulp en nu vertaald naar de voorbeeld contracten.

  Door het invullen van de voorbeeld contracten ontstaan juridische bindende contracten. Toch kan het zijn dat u helemaal op zeker wil spelen en, zoals aanbevolen door de Kamer van Koophandel, de overeenkomst wil laten checken. MKB Rechtshulp kent de eigen voorbeeld contracten natuurlijk door en door en kan daarom tegen overzichtelijke kosten een al ingevuld contract checken. Ook juridisch advies bij het invullen is mogelijk.

  Een voorbeeld contract zelf invullen en / of ook nog laten checken is even wat meer moeite en niet kosteloos maar de besparing in de vorm van het uitsluiten van risico's maakt dit ruimschoots goed!